I. Introduction

My interest in this subject is both personal and academic, for having a passion for cooking, in particular French cooking, and having used the Internet many times to assist me in my daily-life I knew that there was a wealth of information to be found. I also recognized that the study of this subject would require certain skills that were used for past Internet searches for this course on topics such as music, wine, and theatre. It is therefore my goal throughout this work to not only look at specific problems related to the translation of French recipes on the Internet and information surrounding that topic but also at what this type of research reveals about the Web itself as a tool for similar areas of study.

L'intérêt que possède ce sujet pour moi est à la fois personnel et académique. Comme je suis amateur de la cuisine, et en particulier de la cuisine française, et je me sers regulièrement de l'Internet pour des recherches quotidiennes j'avais une idée de s ressources possibles. J'étais conscient aussi du fait qu'une telle étude exige certaines compétences dont j'avais besoin pour d'autres recherches pour ce cours sur des sujets comme la musique, le vin, ou le théâtre. Mon but à travers ce mémoire est donc de regarder non seulement des problèmes spécifiques à la traduction des recettes françaises mais aussi de parler de ce que révèle une telle recherche sur le Web lui-même comme ressources pour d'autres sujets semblables.

Previous Page/Page Précédente

Next Page/Page Suivante

Home/Accueil